Verschillen en voordelen van BB, CC en DD crèmes

MMalou 11 augustus 2023 14:17

Bij het kiezen van een huidverzorgingsproduct kun je je overweldigd voelen door de vele opties. Drie van de meest populaire producten op de markt zijn BB, CC en DD crèmes, maar wat zijn de verschillen en voordelen van elk? In dit artikel gaan we in op deze vraag.

Wat zijn BB, CC en DD crèmes?

BB crèmes, oftewel Blemish Balm crèmes, zijn alles-in-één producten die als foundation, concealer, moisturizer en zonnebrandcrème kunnen werken. Ze zijn ideaal voor mensen met een droge huid vanwege hun hydraterende eigenschappen.

CC crèmes, oftewel Color Correcting crèmes, hebben vergelijkbare voordelen als BB crèmes, maar zijn meer gericht op het corrigeren van kleurverschillen op de huid. Ze zijn ideaal voor mensen met een vette huid, omdat ze vaak olie-absorberende eigenschappen hebben.

DD crèmes, of Daily Defense crèmes, combineren de voordelen van BB en CC crèmes en hebben nog extra anti-aging eigenschappen. Ze zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze vaak kalmerende ingrediënten bevatten.

Vergelijkingstabel van BB, CC en DD crèmes

BB crème CC crème DD crème
Doel Hydrateren, bedekken Kleur corrigeren, olie absorberen Anti-aging, kalmeren
Ideaal voor Droge huid Vette huid Gevoelige huid
Extra eigenschappen Foundation, concealer, moisturizer, zonnebrandcrème Corrigeert de huidtint, absorbeert olie Anti-aging, kalmerend

Wanneer gebruik je BB, CC of DD crème?

Het kiezen van de juiste crème hangt af van je huidtype en je specifieke behoeften. BB crème is ideaal voor de dagelijkse basisverzorging, terwijl CC crème het beste kan worden gebruikt als je kleurcorrectie nodig hebt. DD crème is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar anti-aging voordelen en een hoge dekking.

In conclusie, het kennen van de verschillen en voordelen van BB, CC en DD crèmes kan je helpen om de beste keuze te maken voor jouw huid. Het is altijd een goed idee om verschillende crèmes te proberen en te zien welke het beste bij jou past.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.