Top 3 DIY gezichtsmaskers met honing

SSabine 12 februari 2024 07:07

Ben je geïnteresseerd in natuurlijke huidverzorging en op zoek naar een manier om je huid te voeden en te hydrateren? Dan zijn deze DIY gezichtsmaskers met honing precies wat je nodig hebt! Honing is een fantastisch ingrediënt voor huidverzorging dankzij zijn hydraterende, antibacteriële en antioxidante eigenschappen. In dit artikel delen we de top 3 DIY gezichtsmaskers met honing en leggen we uit hoe je ze zelf kunt maken.

Voordelen van honing voor de huid

Honing is niet alleen heerlijk in je thee of op je toast, maar het is ook een geweldig ingrediënt voor in je gezichtsmaskers. Het heeft hydraterende eigenschappen die je huid kunnen helpen zijn vocht vast te houden. Daarnaast heeft honing antibacteriële eigenschappen waardoor het kan helpen bij het verminderen van acne. Bovendien zit honing vol antioxidanten die je huid kunnen beschermen tegen vrije radicalen en vroegtijdige veroudering kunnen voorkomen.

Top 3 DIY gezichtsmaskers met honing

Nu we de voordelen van honing voor de huid kennen, laten we kijken naar de top 3 DIY gezichtsmaskers met honing.

 1. Honing en havermout gezichtsmasker Dit masker is perfect voor het kalmeren van gevoelige of geïrriteerde huid. Havermout heeft ook ontstekingsremmende en anti-jeuk eigenschappen die kunnen bijdragen aan het kalmeren van de huid.

  • Ingrediënten: 2 eetlepels honing, 2 eetlepels havermout
  • Bereiding: Meng de ingrediënten in een kom tot een pasta. Breng de pasta aan op je gezicht, laat het 15-20 minuten zitten, en spoel het daarna af met warm water.
 2. Honing en yoghurt gezichtsmasker Dit masker helpt om de huid te voeden en te hydrateren, en het zorgt ook voor een mooie gloed. Bovendien kan yoghurt helpen om de huid te exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen.

  • Ingrediënten: 2 eetlepels honing, 2 eetlepels yoghurt
  • Bereiding: Meng de ingrediënten in een kom tot een pasta. Breng de pasta aan op je gezicht, laat het 15-20 minuten zitten, en spoel het daarna af met warm water.
 3. Honing en avocado gezichtsmasker Dit masker is geweldig voor het hydrateren van droge huid. Avocado is rijk aan gezonde vetten en vitamine E die helpen bij het voeden van de huid.

  • Ingrediënten: 2 eetlepels honing, halve avocado
  • Bereiding: Prak de avocado in een kom en meng het met de honing tot een pasta. Breng de pasta aan op je gezicht, laat het 15-20 minuten zitten, en spoel het daarna af met warm water.

Met deze DIY gezichtsmaskers met honing kun je genieten van een natuurlijke huidverzorging in het comfort van je eigen huis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.