Top 3 alternatieven voor conventionele droogshampoos

MMalou 5 februari 2024 07:07

Heb je ooit een dag gehad waarop je haar vet was, maar je geen tijd had om het te wassen? Droogshampoo is in deze situatie een redder in nood. Het frist je haar op en maakt het minder vet. Maar heb je ooit nagedacht over wat er in die spray zit? Veel conventionele droogshampoos bevatten chemicaliën en synthetische ingrediënten die mogelijk schadelijk zijn voor je gezondheid en het milieu. Daarom zijn veel mensen op zoek naar alternatieven voor droogshampoo. Hier zijn de top 3 alternatieven voor conventionele droogshampoos die je zou moeten overwegen.

Maizena

Een van de beste droogshampoo alternatieven is maïzena. Maïzena absorbeert olie net zo goed als commerciële droogshampoos, maar zonder de negatieve effecten. Het is ook een stuk goedkoper!

Hoe gebruik je maïzena als droogshampoo? Het is eenvoudig. Verdeel gewoon een kleine hoeveelheid maïzena over je haarwortels en borstel het dan uit. Het zal snel de olie absorberen en je haar er fris en schoon uit laten zien.

Natuurlijke klei

Natuurlijke klei kan ook fungeren als een geweldig droogshampoo alternatief. Het heeft geweldige absorberende eigenschappen die helpen bij het verwijderen van overtollige olie.

Hoe gebruik je natuurlijke klei als droogshampoo? Je kunt een beetje natuurlijke klei mengen met water om een pasta te maken. Breng deze pasta aan op je haarwortels en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het daarna uit.

Rijstmeel

Rijstmeel is een ander geweldig alternatief voor droogshampoo. Het is zeer absorberend en laat je haar er licht en volumineus uitzien.

Hoe gebruik je rijstmeel als droogshampoo? Het is vrij eenvoudig. Strooi gewoon wat rijstmeel op je haarwortels en borstel het uit.

Het is de moeite waard om deze alternatieven voor conventionele droogshampoos eens te proberen. Ze zijn niet alleen beter voor jou en het milieu, maar kunnen ook beter zijn voor je portemonnee! Bovendien zijn ze gemakkelijk te vinden en te gebruiken.

Droogshampoo alternatief Gebruiksaanwijzing
Maïzena Verdeel een klein beetje over je haarwortels en borstel het uit
Natuurlijke klei Meng met water, breng de pasta aan op je haarwortels, laat intrekken, en spoel uit
Rijstmeel Strooi wat op je haarwortels en borstel het uit

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.