Thuis fitness routine: 4 oefeningen om in vorm te blijven

SSabine 14 augustus 2023 07:06

Thuis fitness is de perfecte manier om in vorm te blijven, vooral als je weinig tijd hebt of niet naar de sportschool wilt of kunt gaan. Met deze eenvoudige routine, die bestaat uit vier effectieve oefeningen, kan je je hele lichaam trainen en je fitheid op peil houden.

Oefening 1: Jumping Jacks Met Jumping Jacks train je je volledige lichaam en verhoog je je hartslag. Het is een eenvoudige, maar effectieve oefening om je workout mee te starten.

Oefening 2: Push-ups Push-ups zijn perfect om je bovenlichaam te trainen, waaronder je borst, schouders en triceps. Als je het lastig vindt om standaard push-ups te doen, kun je starten met knie-push-ups.

Oefening 3: Plank De plank is een geweldige oefening voor je buikspieren en je core. Het helpt ook om je houding te verbeteren.

Oefening 4: Squats Squats zijn ideaal om je benen en billen te trainen. Het is een eenvoudige oefening die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren.

Hier is een eenvoudig schema dat je kunt volgen:

Oefening Sets Herhalingen
Jumping Jacks 3 20
Push-ups 3 10
Plank 3 30 sec
Squats 3 15

Houd tussen de sets door 1-2 minuten rust. Als je deze routine regelmatig volgt, zul je merken dat je fitheid verbetert en dat je in vorm blijft. Onthoud wel dat het belangrijk is om consistent te zijn, dus probeer deze routine minstens drie keer per week te doen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.