Manieren om je haar te beschermen tegen zonneschade

MMalou 3 september 2023 22:01

Als de zomer komt, kijken we allemaal uit naar die warme zonnestralen. Maar wist je dat de zon ook schade aan je haar kan toebrengen? Gelukkig zijn er verschillende manieren om je haar te beschermen tegen zonneschade. In dit artikel geven we je enkele nuttige tips en leggen we uit welke producten het beste werken.

Zonbescherming voor haar

Het is belangrijk om je haar net zo goed te beschermen tegen de zon als je huid. UV-stralen kunnen namelijk het haar beschadigen en uitdrogen. Dit resulteert in broos en droog haar dat moeilijk te beheren is.

Hier zijn enkele tips om je haar te beschermen tegen de zon:

 • Gebruik een hoed of sjaal: Een eenvoudige en effectieve manier om je haar tegen de zon te beschermen is door een hoed of sjaal te dragen. Dit biedt een fysieke barrière tegen de zon en helpt ook om je hoofdhuid te beschermen.

 • Hydrateer je haar: Net zoals je huid heeft je haar vocht nodig, vooral in de zomer. Gebruik een hydraterende conditioner of haar masker om je haar te hydrateren en te voeden.

 • Gebruik zonbeschermingsproducten voor het haar: Er zijn veel haarproducten op de markt die speciaal zijn ontworpen om je haar tegen de zon te beschermen. Ze bevatten meestal een UV-filter die de schadelijke stralen van de zon blokkeren.

Beste haarverzorging tegen zon

Er zijn veel producten beschikbaar die kunnen helpen om je haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Hier zijn enkele van de beste opties:

 • Zonbeschermende shampoo en conditioner: Deze producten hydrateren je haar en bieden tegelijkertijd bescherming tegen UV-stralen. Ze zijn ideaal voor dagelijks gebruik in de zomer.

 • Haarolie met UV-bescherming: Haarolie kan je haar extra voeding en bescherming bieden. Zoek naar oliën die een UV-filter hebben voor extra bescherming tegen de zon.

 • Haarspray met UV-bescherming: Deze sprays kun je gemakkelijk aanbrengen voordat je de zon in gaat. Ze bieden een lichte dekking en bescherming tegen UV-stralen.

Natuurlijke remedies tegen zonneschade op haar

Als je liever natuurlijke remedies gebruikt, zijn er ook verschillende opties om je haar te beschermen tegen zonneschade. Hier zijn een paar van onze favorieten:

 • Aloë Vera: Deze plant heeft geweldige hydraterende eigenschappen. Je kunt pure Aloë Vera gel in je haar aanbrengen voor een natuurlijke bescherming tegen de zon.

 • Kokosolie: Kokosolie heeft natuurlijke zonnefilter eigenschappen. Daarnaast helpt het ook om je haar te hydrateren en voeden.

 • Groene thee: Groene thee bevat antioxidanten die je haar kunnen beschermen tegen UV-schade. Spoel je haar na het wassen met gekoelde groene thee voor een natuurlijke bescherming.

Zorg voor je haar na blootstelling aan de zon

Na een dag in de zon, is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Hier zijn enkele tips:

 • Was je haar met mild shampoo: Dit helpt om alle zout, zand en chloor uit je haar te verwijderen zonder het verder uit te drogen.

 • Gebruik een voedend haarmasker: Een haarmasker kan helpen om je haar te voeden en hydrateren na blootstelling aan de zon.

 • Vermijd hete styling tools: Deze kunnen je haar verder uitdrogen. Probeer je haar natuurlijk te laten drogen na het wassen.

Met deze tips kun je genieten van de zon zonder je zorgen te maken over schade aan je haar. Vergeet niet om regelmatig je haar te verzorgen en beschermen tegen de zon.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.