Jouw gids voor het kiezen van de juiste blush

MMalou 2 september 2023 21:06

Elke make-up liefhebber weet dat blush een essentieel onderdeel is van je dagelijkse routine. Het voegt net dat beetje kleur toe aan je wangen waar je gezicht van oplicht. Maar, hoe kies je de juiste blush voor jouw huidtint en persoonlijke stijl? Daar gaan we dieper op in in deze gids.

Soorten blush

Er zijn verschillende soorten blush op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Hier zijn de belangrijkste:

  1. Poederblush: Dit is de meest voorkomende soort. Het is makkelijk aan te brengen en te mengen en is geschikt voor de meeste huidtypes, vooral de vette huid.
  2. Crème blush: Deze soort is perfect voor een droge of oudere huid omdat het hydraterende eigenschappen heeft. Het geeft een natuurlijke gloed en blijft langer zitten dan poederblush.
  3. Gel of vloeibare blush: Deze blush is waterbestendig en zeer duurzaam. Het werkt het beste op een normale tot vette huid.
  4. Stokblush: Deze compacte blush is geweldig voor onderweg. Het is makkelijk in gebruik en werkt goed op alle huidtypes.

Je huidtint en de juiste blush

Het kiezen van de juiste blush kleur kan een uitdaging zijn. Hier is een eenvoudige gids om je te helpen de perfecte match te vinden op basis van je huidtint.

Huidtint Aanbevolen blush kleur
Licht Perzik, lichtroze
Medium Roze, koraal, bes
Donker Pruim, fuchsia, brons

Blush aanbrengen

Voor het beste resultaat breng je eerst je foundation en concealer aan, gevolgd door je blush. Gebruik een blush borstel voor een gelijkmatige applicatie en blend goed om harde lijnen te voorkomen. Onthoud dat het beter is om te beginnen met een lichte applicatie en meer toe te voegen indien nodig.

Beste merken blush

Er zijn veel geweldige merken die blush aanbieden. Enkele van de meest populaire merken zijn NARS, MAC, Bobbi Brown en Benefit. Voor budgetvriendelijke opties kan je kijken naar merken zoals NYX en Maybelline.

Ik hoop dat deze gids je helpt bij het kiezen van de juiste blush voor jou. Onthoud, het belangrijkste bij het kiezen van make-up is dat je je er comfortabel en zeker bij voelt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.