Hoe werkt laserontharing eigenlijk?

SSabine 13 januari 2024 07:06

Als je op zoek bent naar een meer permanente oplossing voor ongewenst haar, heb je waarschijnlijk al eens gehoord van laserontharing. Maar wat houdt deze techniek precies in en hoe werkt het? In dit artikel gaan we dieper in op laserontharing.

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een cosmetische behandeling die gebruik maakt van lasers om ongewenst haar te verwijderen. De laserstraal wordt op de huid gericht waar het licht door de huid dringt en wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. Dit veroorzaakt warmte, wat op zijn beurt het haarzakje vernietigt.

Voordelen van laserontharing

Laserontharing kent verschillende voordelen. Zo is de behandeling:

  • Efficiënt: het richt zich op meerdere haren tegelijk, wat de behandelingssnelheid versnelt.
  • Precies: het kan specifieke haren aanpakken zonder de omliggende huid te beschadigen.
  • Duurzaam: na meerdere sessies kan er permanente haarvermindering optreden.

Risico's van laserontharing

Er zijn echter ook potentiële risico's verbonden aan laserontharing. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld last hebben van:

  • Tijdelijke huidirritatie
  • Pigmentveranderingen
  • Zeldzame gevallen van blaarvorming, littekens, andere veranderingen in huidtextuur of haarveranderingen

Laserontharing versus waxen

Vergeleken met waxen, is laserontharing minder pijnlijk en biedt het duurzamere resultaten. Hoewel waxen de haren bij de wortels uittrekt, groeien ze meestal terug. Laserontharing daarentegen kan leiden tot permanente haarvermindering.

Aantal sessies voor laserontharing

Het aantal sessies dat nodig is voor optimale resultaten verschilt per persoon. Dit hangt af van factoren zoals de kleur en dikte van het haar, het te behandelen gebied, en de kleur van de huid.

Te behandelen gebied Gemiddeld aantal sessies
Gezicht 4-6
Bikinilijn 6-8
Onderarmen 6-8
Benen 6-8

Voorbereiding op laserontharing

Voor de behandeling is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon, niet te epileren of te waxen, en de huid schoon en vrij van producten te houden.

Laserontharing kan een effectieve manier zijn om ongewenst haar te verwijderen. Het is belangrijk om een professionele en ervaren behandelaar te kiezen voor de beste resultaten en minimale risico's.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.