Hoe kies je de perfecte zonnebril voor je gezichtsvorm

MMalou 6 augustus 2023 21:12

Iedereen houdt van een goede zonnebril. Of het nu gaat om het beschermen van onze ogen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, of om die perfecte selfie op het strand, een zonnebril is een must-have accessoire. Maar hoe kies je de perfecte zonnebril voor jouw unieke gezichtsvorm? Hier is een handige gids die je kan helpen.

Zonnebrillen voor verschillende gezichtsvormen

Er zijn in grote lijnen vijf basis gezichtsvormen: rond, ovaal, vierkant, hartvormig en langwerpig. Hieronder volgt een overzicht van de beste zonnebril stijlen voor elk van deze vormen.

Gezichtsvorm Beste Zonnebril Stijlen
Rond Aviator, Cat eye
Ovaal Bijna alles werkt
Vierkant Rond, Aviator
Hartvormig Rond, Aviator
Langwerpig Oversized, Wrap

Tips om de perfecte zonnebril te kiezen

Zonnebril voor een Rond Gezicht

Mensen met een rond gezicht hebben meestal zachte hoeken met iets bredere wangen en een even breed voorhoofd en kaaklijn. Aviator of cat-eye stijlen voegen wat hoekigheid toe aan het gezicht, wat een mooie balans biedt.

Zonnebril voor een Ovaal Gezicht

Ovale gezichten zijn vaak symmetrisch en goed geproportioneerd, waardoor bijna elke stijl van zonnebril goed zal staan. Probeer wel te voorkomen dat je brillen draagt die te groot zijn voor je gezicht.

Zonnebril voor een Vierkant Gezicht

Vierkante gezichten hebben een sterke kaaklijn en breed voorhoofd, en de breedte en lengte van het gezicht hebben ongeveer dezelfde proporties. Probeer ronde of aviator-stijl zonnebrillen om je gezicht te verzachten.

Zonnebril voor een Hartvormig Gezicht

Een hartvormig gezicht heeft een breed voorhoofd en toelopende kaaklijn. Probeer ronde of aviator-stijl zonnebrillen om de onderkant van je gezicht in evenwicht te brengen.

Zonnebril voor een Langwerpig Gezicht

Langwerpige gezichten hebben meer lengte dan breedte. Een oversized of wrap stijl zonnebril kan helpen om de lengte te minimaliseren.

Onthoud dat deze gids slechts een startpunt is. Het allerbelangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in je zonnebril.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.