Hoe je make-up langer te laten zitten: tips en trucs

MMalou 3 september 2023 07:01

Soms kan het een uitdaging zijn om je make-up de hele dag door mooi te houden. Gelukkig zijn er een paar handige tips en trucs die kunnen helpen.

Maak je huid klaar

Het voorbereiden van je huid is de eerste stap. Reinig je gezicht goed en hydrateer met een lichte, olievrije moisturizer. Laat het even intrekken voordat je verder gaat met je make-up routine.

Gebruik een primer

Een primer kan het verschil maken tussen make-up die na een paar uur vervaagt en make-up die de hele dag blijft zitten. Het helpt om je make-up aan je huid te laten hechten en zorgt voor een gladde basis.

Kies de juiste producten

Langdurige make-up begint met de juiste producten. Kies voor producten die speciaal zijn geformuleerd om de hele dag te blijven zitten. Hier zijn een aantal aanbevelingen:

Product Beschrijving
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup Deze foundation blijft 24 uur zitten en heeft een natuurlijke, semi-matte finish.
Maybelline SuperStay Matte Ink Lip Color Deze lippenstift belooft tot 16 uur kleur en comfort.
Urban Decay All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray Deze setting spray belooft je make-up tot 16 uur lang op zijn plaats te houden zonder te vervagen of in de fijne lijntjes te trekken.

Breng je make-up in lagen aan

Het aanbrengen van je make-up in dunne lagen kan helpen om het langer te laten zitten. Als je te veel product in één keer aanbrengt, kan het sneller gaan schuiven of ophopen.

Gebruik fixeerspray

Na het aanbrengen van je make-up, spray je een fixeerspray over je gezicht. Dit helpt om alles op zijn plaats te houden en kan ook helpen om je make-up er frisser uit te laten zien.

Blot overtollige olie

Als je een vette huid hebt, kan blotting papier je beste vriend zijn. Het helpt om overtollige olie te absorberen zonder je make-up te verstoren.

Deze tips en trucs kunnen je helpen om je make-up de hele dag door mooi te houden. Het kan wat trial-and-error vergen om te achterhalen wat voor jou het beste werkt, maar met een beetje geduld en oefening kun je make-up creëren die de hele dag blijft zitten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.