Hoe je je make-up routine milieuvriendelijk kunt maken

SSabine 21 december 2023 07:07

Het wordt steeds belangrijker om na te denken over onze impact op het milieu in alle aspecten van ons leven, inclusief onze schoonheidsroutine. Als je jouw make-up routine milieuvriendelijker wilt maken, zijn er veel kleine veranderingen die je kunt aanbrengen die een groot verschil kunnen maken. Hier zijn enkele tips om te beginnen.

Gebruik milieuvriendelijke make-up producten

Begin met het vervangen van je huidige make-up producten door milieuvriendelijke alternatieven. Zoek naar make-up merken die duurzaamheid promoten door het gebruik van natuurlijke ingrediënten, recyclebare verpakkingen en diervriendelijke praktijken. Enkele voorbeelden van deze merken zijn A, B en C. Ook is het belangrijk om te letten op het label 'biologisch' en 'vegan'.

Recycle je make-up verpakkingen

Veel make-up verpakkingen zijn gemaakt van plastic en worden na gebruik weggegooid, wat bijdraagt aan de plasticvervuiling. Probeer in plaats daarvan producten te kiezen die worden geleverd in recyclebare verpakkingen, of merken die refillable producten aanbieden.

Merk Soort Verpakking
A Recyclebaar
B Refillable
C Composteerbaar

Kies voor producten zonder afval

Naast het kiezen van recyclebare verpakkingen, kun je ook proberen om make-up producten te vinden die geen afval produceren. Denk hierbij aan make-up doekjes die je kunt wassen en hergebruiken, of make-up borstels gemaakt van duurzaam materiaal.

Ga voor vegan en diervriendelijke opties

Veel make-up producten bevatten dierlijke ingrediënten of zijn getest op dieren. Door te kiezen voor vegan en diervriendelijke opties kun je ervoor zorgen dat je make-up routine niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de dieren in de wereld.

Het milieuvriendelijker maken van je make-up routine is een proces en het kan tijd kosten om de juiste producten en merken te vinden die bij jou passen. Maar elke kleine verandering die je maakt, helpt een verschil te maken voor onze planeet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.