Hoe draag je rode lippenstift: tips en tricks

MMalou 18 augustus 2023 12:57

Rode lippenstift is een klassieke en tijdloze keuze die elke look kan opfrissen. Of je nu een belangrijke vergadering hebt of je klaarmaakt voor een avondje uit, het dragen van rode lippenstift kan je zelfvertrouwen een boost geven. Maar het kan ook intimiderend zijn als je niet precies weet hoe je het moet aanbrengen of welke rode tint het beste bij je huidskleur past. Daarom zijn hier enkele tips en tricks om je te helpen de perfecte rode lippen te creëren.

Kies de juiste tint rode lippenstift

Het kiezen van de juiste tint rode lippenstift kan een enorm verschil maken in hoe de kleur eruitziet op je lippen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte tint te vinden:

  • Voor een lichte huidskleur: Kies voor een rode lippenstift met een blauwe ondertoon. Dit helpt om je tanden witter te laten lijken en voegt een pop van kleur toe aan je gezicht.

  • Voor een medium huidskleur: Kies voor een rode lippenstift met een oranje ondertoon. Dit zal helpen om je huidskleur op te warmen en je een zonnige gloed te geven.

  • Voor een donkere huidskleur: Kies voor een diepe, rijke rode lippenstift. Dit zal helpen om je prachtige huidskleur te complementeren en je een glamoureuze look te geven.

Hoe breng je rode lippenstift aan

Het aanbrengen van rode lippenstift kan een beetje lastig zijn, maar met een beetje oefening en de juiste tricks, kun je het perfect doen. Hier is een stapsgewijze handleiding:

  1. Bereid je lippen voor: Voordat je lippenstift aanbrengt, is het belangrijk om je lippen voor te bereiden. Gebruik een lip scrub om dode huidcellen te verwijderen en hydrateer je lippen met een lippenbalsem.

  2. Gebruik lip liner: Gebruik een lip liner die overeenkomt met de kleur van je lippenstift of een beetje donkerder. Dit zal helpen om je lippenstift langer te laten blijven zitten en te voorkomen dat de kleur uitloopt.

  3. Breng de lippenstift aan: Breng de lippenstift direct van de tube op je lippen aan. Begin in het midden van je lippen en werk naar buiten toe. Je kunt ook een lippenstiftkwast gebruiken voor een preciezere applicatie.

  4. Reinig de randen: Gebruik een concealer om eventuele foutjes op te ruimen en de randen van je lippenstift te definiëren.

  5. Optioneel - Breng een laagje glans aan: Als je wilt, kun je een laagje lipgloss over je lippenstift aanbrengen voor een glanzende finish.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.