Hoe donkere kringen onder de ogen te verminderen: tips en trucs

MMalou 1 september 2023 07:02

Donkere kringen onder de ogen kunnen je er vermoeider en ouder laten uitzien dan je in werkelijkheid bent. Gelukkig zijn er talloze manieren om deze ongewenste tekenen van vermoeidheid te verminderen. In dit artikel zullen we de oorzaken van donkere kringen onder de ogen bespreken en praktische tips en trucs delen om deze te verminderen.

Oorzaken van donkere kringen

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan de vorming van donkere kringen onder de ogen, waaronder:

 • Vermoeidheid
 • Leeftijd
 • Genetica
 • Zonblootstelling
 • Roken
 • Alcohol

Tips en trucs om donkere kringen te verminderen

Er zijn talloze strategieën die kunnen helpen bij het verminderen van donkere kringen onder de ogen. Hier zijn enkele eenvoudige tips en trucs die je kunt proberen:

 1. Zorg voor voldoende slaap: Slaapgebrek kan donkere kringen verergeren. Zorg voor een goede nachtrust om je huid er fris uit te laten zien.
 2. Hydrateer je huid: Het gebruik van een hydraterende oogcrème kan helpen om de huid onder de ogen te verhelderen en donkere kringen te verminderen.
 3. Bescherm je huid tegen de zon: Te veel blootstelling aan de zon kan de huid onder de ogen verouderen en donkere kringen verergeren. Gebruik een zonnebril en zonnebrandcrème om je huid te beschermen.
 4. Minder alcohol en roken: Deze gewoonten kunnen de huid uitdrogen en donkere kringen verergeren. Probeer deze gewoonten te verminderen of helemaal op te geven.
 5. Gebruik een koud kompres: Een koud kompres op de ogen kan de bloedvaten onder de ogen vernauwen en zo donkere kringen verminderen.

Beste producten voor donkere kringen

Er zijn ook veel producten op de markt die kunnen helpen bij het verminderen van donkere kringen. Hier zijn enkele van de beste:

 • Oogcrèmes: Er zijn talloze oogcrèmes op de markt die speciaal zijn ontworpen om donkere kringen te verlichten.
 • Concealers: Concealers kunnen helpen om donkere kringen tijdelijk te verbergen.
 • Serums: Er zijn serums beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om de huid onder de ogen te verhelderen en donkere kringen te verminderen.

Het verminderen van donkere kringen onder de ogen kan wat tijd en inspanning vergen, maar het is zeker mogelijk met de juiste strategieën en producten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.