Hoe de juiste primer te kiezen: stapsgewijze gids

MMalou 24 september 2023 07:06

Zowel make-up beginners als ervaren liefhebbers zullen het erover eens zijn dat het kiezen van de juiste primer een essentiële stap is in het make-upproces. Een primer zorgt niet alleen voor een glad canvas voor je make-up, maar helpt ook om je make-up de hele dag op zijn plaats te houden. Bovendien kan de juiste primer helpen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals vettigheid, droogheid of gevoeligheid.

Maar met zo veel verschillende primers op de markt, hoe kies je de juiste? Volg deze stapsgewijze gids om erachter te komen welke primer het best bij jouw huidtype en behoeften past.

Begrijpen wat primer doet

Voordat je een primer kiest, is het belangrijk om te begrijpen wat een primer doet. Primers zijn meestal bedoeld om:

  1. Make-up langer te laten duren
  2. Het uiterlijk van poriën te verminderen
  3. Fijne lijntjes en rimpels te verzachten
  4. De huid te hydrateren
  5. Roodheid te verminderen

Ken je huidtype

Het kennen van je huidtype is de sleutel tot het kiezen van de juiste primer. Hier zijn enkele algemene kenmerken van verschillende huidtypes en de soorten primers die er goed bij passen:

Huidtype Kenmerken Soorten Primers
Vette huid Overmatige olieproductie, grote poriën, neiging tot acne Mattifying primers, pore-filling primers
Droge huid Schilfering, droge plekken, kan strak aanvoelen Hydraterende primers, illuminating primers
Normale huid Niet te droog of te vet, geen ernstige gevoeligheid Elke soort primer past
Gevoelige huid Kan reageren op bepaalde ingrediënten of geuren, neiging tot roodheid Primers zonder geur, primers voor gevoelige huid

Lees recensies

Lees voordat je een aankoop doet, recensies van anderen die de primer hebben geprobeerd. Dit kan je een idee geven van de prestaties van het product en of het zijn beloftes waarmaakt.

Probeer het uit

Als je eenmaal een primer hebt gekozen die je wilt proberen, doe dan een patch-test om te zien hoe je huid erop reageert. Breng een klein beetje van het product aan op je pols of achter je oor en wacht 24 uur. Als je geen reactie hebt, is de primer waarschijnlijk veilig om te gebruiken.

Het kiezen van de juiste primer kan een wereld van verschil maken in hoe je make-up eruit ziet en aanvoelt. Met deze gids in de hand, ben je goed uitgerust om de beste primer te vinden voor jouw specifieke behoeften en huidtype.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.