Het belang van natuurlijke ingrediënten in make-up

SSabine 23 september 2023 15:37

Als je van make-up houdt, heb je vast wel eens gehoord over het belang van natuurlijke ingrediënten. Maar weet je ook waarom ze zo belangrijk zijn? In dit artikel ontrafelen we het mysterie voor je!

Wat zijn natuurlijke ingrediënten in make-up?

Natuurlijke ingrediënten in make-up zijn stoffen die uit de natuur komen, zonder de tussenkomst van synthetische chemicaliën. Ze kunnen van plantaardige, minerale of dierlijke oorsprong zijn. Veel voorkomende voorbeelden zijn aloë vera, sheaboter, kokosolie, honing en klei.

Waarom zijn natuurlijke ingrediënten belangrijk?

Natuurlijke ingrediënten in make-up hebben diverse voordelen, zowel voor je huid als voor het milieu. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

Voordelen voor de huid:

  1. Minder irritaties: Natuurlijke ingrediënten zijn doorgaans milder voor de huid en veroorzaken minder irritaties dan synthetische stoffen.
  2. Voedend: Ze bevatten vaak vitaminen, mineralen en antioxidanten die voedend zijn voor de huid.
  3. Geschikt voor gevoelige huidtypes: Mensen met gevoelige huid hebben vaak baat bij natuurlijke make-up omdat het minder agressieve stoffen bevat.
  4. Betere compatibiliteit met de huid: Natuurlijke ingrediënten hebben vaak een betere compatibiliteit met de huid, omdat onze huid van nature beter in staat is om deze stoffen te verwerken.

Voordelen voor het milieu:

  1. Minder vervuiling: Natuurlijke ingrediënten zijn doorgaans beter voor het milieu, omdat ze niet leiden tot de vervuiling die synthetische stoffen veroorzaken.
  2. Duurzaam: Veel natuurlijke ingrediënten zijn hernieuwbaar, wat betekent dat ze op een duurzame manier kunnen worden geproduceerd.
  3. Biologisch afbreekbaar: Natuurlijke ingrediënten zijn over het algemeen biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze na gebruik niet in het milieu blijven hangen.

Vooraanstaande merken die natuurlijke ingrediënten gebruiken

Er zijn veel merken die zich toeleggen op het gebruik van natuurlijke ingrediënten in hun make-up. Hieronder vind je een tabel met enkele van de bekendste merken:

Merk Land van herkomst Bijzonderheden
RMS Beauty VS Gebruikt grotendeels biologische ingrediënten
Ilia VS Mix van natuurlijke en synthetische ingrediënten, allemaal veilig
Zuii Organic Australië Gecertificeerd biologisch en veganistisch
Ere Perez Australië Veganistisch en duurzaam
Inika Organic Australië Gecertificeerd biologisch, veganistisch en halal.

Hopelijk geeft dit artikel je een beter inzicht in het belang van natuurlijke ingrediënten in make-up, hun voordelen en enkele merken die ze gebruiken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.