De wetenschap achter droogshampoo: hoe werkt het?

MMalou 7 november 2023 07:07

Iedereen heeft die dagen meegemaakt waarop je haar niet meewerkt en je geen tijd hebt om het te wassen. Op dit soort momenten is droogshampoo een echte redder in nood. Maar heb je je ooit afgevraagd wat droogshampoo precies is en hoe het werkt? In dit artikel duiken we in de wetenschap achter deze populaire haarproduct.

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is een poeder of spray die olie, vuil en geuren uit het haar absorbeert zonder water te gebruiken. Het is ideaal voor die tussentijdse dagen waarop je haar een oppepper nodig heeft, maar je geen tijd hebt voor een volledige wasbeurt.

Hoe werkt droogshampoo?

Droogshampoo werkt door gebruik te maken van absorberende stoffen zoals zetmeel of aluminium-zetmeel-octaënaat. Deze stoffen absorberen de olie die je haar vet maakt, waardoor het er frisser en schoner uitziet.

Voordelen van droogshampoo

Droogshampoo heeft veel voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Tijd besparen: Het bespaart tijd doordat je niet je haar hoeft te wassen, drogen en stylen.
 • Haar textuur verbeteren: Het kan ook helpen om het haar wat extra textuur en volume te geven, wat het ideaal maakt voor het stylen.
 • Haar gezond houden: Het kan helpen om je haar gezond te houden door het niet te vaak te wassen. Overmatig wassen kan je haar en hoofdhuid uitdrogen en beschadigen.

Nadelen van droogshampoo

Zoals bij elk product, heeft droogshampoo ook enkele nadelen. Deze omvatten:

 • Kan ophopen: Het kan ophopen op je hoofdhuid en haar, wat irritatie kan veroorzaken.
 • Kan haar uitdrogen: Sommige mensen vinden dat droogshampoo hun haar uitdroogt.
 • Vervangt geen echte wasbeurt: Het kan olie en vuil absorberen, maar het vervangt geen echte wasbeurt. Het is belangrijk om je haar regelmatig te wassen met water en shampoo om vuil en opbouw volledig te verwijderen.

Beste droogshampoo merken

Er zijn veel verschillende droogshampoo merken op de markt, hier zijn een paar van de meest populaire:

 1. Batiste
 2. Klorane
 3. Living Proof
 4. Ouai
 5. Drybar

Het is belangrijk om het product te kiezen dat het beste bij jouw haar en levensstijl past.

Droogshampoo is een handig product dat je kan helpen om je haar fris en schoon te houden tussen wasbeurten door. Hoewel het een geweldige oplossing is voor drukke dagen, is het belangrijk om te onthouden dat het geen vervanging is voor een echte wasbeurt. Zorg ervoor dat je je haar regelmatig wast met water en shampoo om een gezonde hoofdhuid en mooi haar te behouden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.