De 5 beste tips voor het verzorgen van gekleurd haar

MMalou 30 augustus 2023 19:47

Het hebben van gekleurd haar kan een fantastische manier zijn om je persoonlijkheid en stijl tot uitdrukking te brengen. Maar het vereist ook extra zorg om ervoor te zorgen dat de kleur levendig en glanzend blijft. Hier zijn de 5 beste tips voor het verzorgen van je gekleurd haar.

Tip 1: Gebruik de juiste producten

De eerste stap in het verzorgen van gekleurd haar is het kiezen van de juiste producten. Shampoos en conditioners die speciaal ontworpen zijn voor gekleurd haar, kunnen helpen om de kleur te behouden en te voorkomen dat deze vervaagt. Deze producten hebben milde ingrediënten die de kleur niet strippen en ze bevatten ook vochtinbrengende stoffen om je haar gehydrateerd te houden.

Tip 2: Bescherm je haar tegen de zon

De zon kan je haarkleur vervagen, dus het is belangrijk om je haar te beschermen. Draag een hoed of sjaal als je in de zon bent, of gebruik een product met UV-bescherming voor je haar.

Tip 3: Houd je haar gehydrateerd

Gekleurd haar kan sneller uitdrogen, dus het is belangrijk om je haar gehydrateerd te houden. Dit kan je doen door regelmatig diepe conditioneringsbehandelingen te doen en hydraterende producten te gebruiken.

Tip 4: Beperk het gebruik van hitte tools

Hitte tools zoals stijltangen en krultangen kunnen de kleur van je haar beschadigen en vervagen. Probeer het gebruik van deze tools te beperken en gebruik altijd een hittebeschermend product om je haar te beschermen.

Tip 5: Eet gezond

Je dieet kan ook invloed hebben op de gezondheid en kleur van je haar. Probeer veel vitamine E en omega-3 vetzuren te eten, die kunnen helpen om je haar gezond te houden en de kleur te behouden.

Naast deze tips, is het ook belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan voor trimbeurten en kleurbehandelingen. Hieronder vind je een lijst met de beste shampoos en conditioners voor gekleurd haar.

Shampoo Conditioner
Kerastase Reflection Bain Chromatique Shampoo Kerastase Reflection Fondant Chromatique Conditioner
Redken Color Extend Magnetics Shampoo Redken Color Extend Magnetics Conditioner
L'Oreal Serie Expert Vitamino Color Shampoo L'Oreal Serie Expert Vitamino Color Conditioner

Het verzorgen van je gekleurd haar hoeft geen moeilijke taak te zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.