Beste tips voor het aanbrengen van mascara zonder klontjes

SSabine 17 oktober 2023 15:52

Of je nu een beginneling bent of een make-up pro, het aanbrengen van mascara kan soms wat uitdaging bieden. Vooral het vermijden van klontjes kan een opgave zijn. Maar geen zorgen, met deze tips krijg jij de perfecte klontvrije wimpers in no time.

De juiste mascara kiezen

Het kiezen van de juiste mascara is cruciaal voor een klontvrije look. Er zijn mascaras op de markt die specifiek zijn ontworpen om klontvorming te voorkomen. Kijk bijvoorbeeld naar mascaras met een kunststof borsteltje, deze helpen klontjes te voorkomen.

De juiste aanbrengtechniek

Het is niet alleen de mascara zelf die klontjes kan veroorzaken, maar ook de manier waarop je het product aanbrengt. Hier zijn enkele technieken die je kunt proberen:

  1. Begin bij de wortels: Begin met het aanbrengen van de mascara bij de wortels van je wimpers en zigzag naar de uiteinden. Hierdoor krijg je een vollere look zonder klontjes.

  2. Vermijd pompen: Als je de borstel in en uit de tube pompt, kan dit lucht binnendringen en de mascara uitdrogen, wat resulteert in klontjes.

  3. Minder is meer: Begin met een kleine hoeveelheid mascara. Je kunt altijd meer toevoegen als dat nodig is.

Veelgemaakte fouten voorkomen

Er zijn enkele veelgemaakte fouten die je kunt proberen te voorkomen voor een klontvrije mascara look. Hier zijn er een paar:

  • Te oude mascara gebruiken: Mascara kan na verloop van tijd uitdrogen, wat kan leiden tot klontvorming. Het is aan te raden om je mascara elke drie maanden te vervangen.

  • Te veel product gebruiken: Te veel mascara kan al snel leiden tot klontjes. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg indien nodig meer toe.

  • Het borsteltje niet schoonmaken: Als je borsteltje vol zit met oude mascara, kan dit leiden tot klontvorming. Maak het borsteltje regelmatig schoon voor een klontvrije look.

Hieronder is een overzicht van deze tips in tabelvorm:

Tip Beschrijving
Kies de juiste mascara Kijk naar mascaras met een kunststof borsteltje
Begin bij de wortels Begin met aanbrengen bij de wortels en zigzag naar de uiteinden
Vermijd pompen Dit kan lucht laten binnendringen en de mascara uitdrogen
Minder is meer Begin met een kleine hoeveelheid en voeg indien nodig meer toe

Met deze tips heb je alles wat je nodig hebt om klontvrije mascara aan te brengen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.