6 veelvoorkomende fouten bij het gebruik van make-up blenders

SSabine 21 november 2023 07:07

Make-up blenders, ook wel bekend als beauty blenders, zijn essentiële tools in de make-up tas van elke vrouw. Maar, zoals bij elke tool, worden ze niet altijd correct gebruikt. In dit artikel bespreken we de 6 veelvoorkomende fouten bij het gebruik van make-up blenders en geven we tips over hoe je deze fouten kunt voorkomen.

1. Niet natmaken voor gebruik

De eerste fout die veel mensen maken, is het niet natmaken van de make-up blender voor gebruik. Wanneer je de blender nat maakt, zorgt dit ervoor dat de make-up op de oppervlakte van de blender blijft en niet erin wordt geabsorbeerd. Daarnaast geeft het een veel natuurlijker, minder cakey resultaat bij het aanbrengen van make-up.

2. Niet regelmatig schoonmaken

Het niet regelmatig schoonmaken van je make-up blender is een andere veelgemaakte fout. Make-up resten kunnen bacteriën bevatten die huidproblemen kunnen veroorzaken. Het is aanbevolen om je make-up blender minimaal een keer per week schoon te maken met een zachte reiniger.

3. Te hard drukken

Te hard drukken bij het aanbrengen van make-up met je blender kan ook een probleem zijn. Dit kan leiden tot een ongelijke applicatie en kan zelfs schade aan de blender veroorzaken. Het is beter om zachtjes te stippelen voor een gelijkmatige dekking.

4. Gebruik van de verkeerde kant

Niet alle kanten van de make-up blender zijn hetzelfde. De brede kant is bedoeld voor grote oppervlaktes zoals je voorhoofd en wangen, terwijl de puntige kant perfect is voor smallere gebieden zoals onder je ogen of rond je neus.

5. Te veel product gebruiken

Minder is meer als het aankomt op het gebruik van een make-up blender. Te veel product kan leiden tot een cakey en onnatuurlijk uiterlijk. Start met een kleine hoeveelheid en bouw het op indien nodig.

6. Niet vervangen wanneer nodig

Zelfs met goed onderhoud, heeft een make-up blender niet het eeuwige leven. Als je merkt dat je blender begint te scheuren of als er stukjes afvallen, is het tijd om hem te vervangen.

Hier is een handige tabel met de fouten en de correcte manieren om een make-up blender te gebruiken:

Fouten Correct gebruik
Niet natmaken voor gebruik Make-up blender natmaken voor gebruik
Niet regelmatig schoonmaken Make-up blender minimaal een keer per week schoonmaken
Te hard drukken Zachtjes stippelen voor een gelijkmatige dekking
Gebruik van de verkeerde kant De juiste kant van de blender voor de juiste zones gebruiken
Te veel product gebruiken Beginnen met een kleine hoeveelheid en opbouwen indien nodig
Niet vervangen wanneer nodig Blender vervangen wanneer hij begint te scheuren of stukjes afvallen

Door deze fouten te vermijden en de juiste technieken te gebruiken, kun je het meeste halen uit je make-up blender en ervoor zorgen dat je make-up er altijd op zijn best uitziet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.