6 tips voor een vlekkeloze eyeliner

MMalou 16 augustus 2023 18:02

Eyeliner kan je oogmake-up naar een hoger niveau tillen, of het kan je look volledig verpesten. Maar met wat oefening en de juiste technieken, kan iedereen leren hoe je een vlekkeloze eyeliner aanbrengt. Hier zijn 6 tips om je te helpen.

1. Kies de juiste eyeliner

Er zijn verschillende types eyeliner producten op de markt, van vloeibare eyeliners tot potlood eyeliners en gelliners. Het kiezen van de juiste kan een groot verschil maken. Vloeibare eyeliners zijn perfect voor nauwkeurige lijnen en dramatische looks. Potlood eyeliners zijn goed voor beginners, omdat ze makkelijker te hanteren zijn. Gelliners zijn geweldig voor het creëren van smokey eye looks.

2. Oefen de techniek

Oefening baart kunst, vooral als het op eyeliner aankomt. Begin met eenvoudige lijnen en werk je weg omhoog naar meer gecompliceerde eyeliner stijlen. Je kunt ook oefenen op de rug van je hand om de druk en beweging te krijgen.

3. Gebruik een primer

Een primer kan helpen om je eyeliner de hele dag op zijn plaats te houden. Het voorkomt ook dat de eyeliner in de fijne lijntjes rond je ogen gaat zitten.

4. Trek geen lijnen in één keer

Het is beter om je eyeliner in kleine streepjes aan te brengen dan in één vloeiende lijn. Dit geeft je meer controle en maakt het makkelijker om fouten te corrigeren.

5. Houd je ooglid strak

Houd je ooglid strak terwijl je je eyeliner aanbrengt. Dit zorgt voor een glad oppervlak en maakt het makkelijker om een rechte lijn te tekenen.

6. Laat de eyeliner drogen

Laat je eyeliner volledig drogen voordat je je ogen opent. Hiermee voorkom je dat de eyeliner vlekt.

Bonus tip: De beste eyeliner producten

Hier zijn enkele van de beste eyeliner producten die je kunt proberen.

Merk Type Prijs
Maybelline Vloeibare eyeliner €10
MAC Gel eyeliner €20
L'Oreal Potlood eyeliner €8
Urban Decay Waterproof eyeliner €15

Eyeliner aanbrengen hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips en de juiste producten kun je een vlekkeloze eyeliner look creëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.