6 stappen voor het correct aanbrengen van foundation

SSabine 3 januari 2024 07:07

Elke make-up routine begint met een goede basis, en dat is precies wat foundation doet: het zorgt voor een egale huid en verbergt eventuele oneffenheden. Het correct aanbrengen van foundation kan echter een uitdaging zijn. Maar geen zorgen, met deze 6 eenvoudige stappen wordt het een fluitje van een cent.

Stap 1: Kies de juiste kleur

De eerste stap in het correct aanbrengen van foundation is het kiezen van de juiste kleur. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is een veelgemaakte fout om een kleur te kiezen die te donker of te licht is. Test de foundation op je kaaklijn om te zien of het bij je huidskleur past.

Stap 2: Bereid je huid voor

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor het aanbrengen van foundation. Reinig je huid grondig en breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan. Dit zorgt ervoor dat de foundation beter hecht en langer blijft zitten.

Stap 3: Gebruik de juiste tools

Het aanbrengen van foundation kan met je vingers, een sponsje of een kwast. Elk heeft zijn eigen voordelen. Het belangrijkste is dat je een tool kiest waar je je prettig bij voelt en die het product gelijkmatig verdeelt.

Stap 4: Begin in het midden

Begin met het aanbrengen van de foundation in het midden van je gezicht en werk naar de buitenkant toe. Dit zorgt voor de meest natuurlijke look.

Stap 5: Blend, blend, blend

Een van de belangrijkste stappen in het aanbrengen van foundation is het blenden. Zorg ervoor dat er geen zichtbare lijnen of vlekken zijn. Dit kan je doen door de foundation goed uit te smeren met een kwast of sponsje.

Stap 6: Afwerking

Gebruik een setting powder of spray om je foundation te fixeren. Dit zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en er fris uitziet.

Hieronder vind je een handige tabel die de stappen samenvat:

Stap Omschrijving
1 Kies de juiste kleur
2 Bereid je huid voor
3 Gebruik de juiste tools
4 Begin in het midden
5 Blend, blend, blend
6 Afwerking

Met deze stappen zul je merken dat het aanbrengen van foundation makkelijker wordt. Het vergt misschien wat oefening, maar met geduld en de juiste technieken zal je make-up er professioneel en vlekkeloos uitzien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.