6 stappen om je make-up te laten stralen in de zomer

SSabine 23 februari 2024 07:06

De zomer is de perfecte tijd om je make-up routine een beetje op te frissen en te experimenteren met nieuwe looks. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke gloed of een meer dramatische look, deze zes stappen zullen je helpen om je make-up te laten stralen deze zomer.

Stap 1: Begin met een goede basis

Het is belangrijk om te beginnen met een goede huidverzorgingsroutine. Reinig je gezicht grondig, exfolieer regelmatig en hydrateer je huid goed. Een gezonde, gehydrateerde huid zal helpen om je make-up er fris en stralend uit te laten zien.

Stap 2: Kies de juiste make-up producten

Kies voor lichte, ademende make-up producten die niet zwaar op je huid aanvoelen. BB crèmes, tinted moisturizers en lichte foundations zijn perfect voor de zomer. Vergeet niet om ook een goede SPF te gebruiken om je huid te beschermen tegen de zon.

Stap 3: Ga voor een natuurlijke gloed

Om je make-up te laten stralen, wil je een gezonde, natuurlijke gloed creëren. Gebruik een highlighter op de hoge punten van je gezicht, zoals je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog. Je kunt ook een beetje bronzer aanbrengen voor wat extra warmte.

Stap 4: Kies kleurrijke accenten

Zomer is het perfecte seizoen om te experimenteren met kleur. Probeer een felgekleurde oogschaduw, een levendige lippenstift of een heldere blush voor een leuke, zomerse look.

Stap 5: Zorg voor een langdurige look

Om te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten, is het belangrijk om een setting spray te gebruiken. Dit helpt om je make-up op zijn plaats te houden, zelfs in de hitte en vochtigheid.

Stap 6: Vergeet je after-sun verzorging niet

Na een lange dag in de zon, is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen en te hydrateren. Gebruik een after-sun product om je huid te kalmeren en te hydrateren, en om eventuele schade door de zon te minimaliseren. Dit zal helpen om je huid gezond te houden en te zorgen dat je make-up er de volgende dag weer stralend uitziet.

Stap Beschrijving
1 Begin met een goede skin-care routine
2 Kies de juiste make-up producten
3 Ga voor een natuurlijke gloed
4 Kies kleurrijke accenten
5 Zorg voor een langdurige look
6 Vergeet niet je skin care routine na de zon

Met deze zes stappen kun je de perfecte zomer make-up look creëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.