6 oefeningen om thuis fit te blijven

SSabine 9 augustus 2023 18:18

Het is geen geheim dat regelmatige lichaamsbeweging een van de beste dingen is die je kunt doen om gezond en fit te blijven. Maar wat als je niet naar de sportschool kunt of wilt? Geen probleem! Er zijn tal van oefeningen die je thuis kunt doen, ongeacht je fitnessniveau, ruimte of apparatuur. Hier zijn zes van de beste.

1. Push-ups

Push-ups zijn een geweldige oefening voor het hele lichaam. Ze werken op je borst, schouders, triceps en core. Begin in een plankpositie, met je handen direct onder je schouders. Laat je lichaam zakken tot het bijna de grond raakt, en druk jezelf dan weer omhoog.

2. Squats

Squats zijn uitstekend voor je benen en billen. Sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, buig je knieën en laat je billen naar achteren en naar beneden zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen.

3. Plank

De plank is een eenvoudige maar effectieve core-oefening. Begin op je handen en knieën, strek je benen uit en houd je lichaam recht als een plank. Houd dit zo lang mogelijk vol.

4. Jumping jacks

Jumping jacks zijn een geweldige cardio-oefening die je hele lichaam in beweging zet. Sta rechtop, spring dan open met je benen en zwaai tegelijkertijd je armen omhoog, en spring dan weer dicht.

5. Lunges

Lunges richten zich op je benen en billen. Sta rechtop, doe een stap naar voren met één been en buig je knieën tot een hoek van 90 graden. Zorg ervoor dat je voorste knie niet voorbij je teen komt. Wissel van been.

6. Buikspieroefeningen

Er zijn veel verschillende buikspieroefeningen die je kunt doen, zoals crunches, sit-ups en Russian twists. Zorg ervoor dat je je core aanspant en je rug recht houdt.

Hier is een eenvoudige routine die je kunt volgen:

Oefening Aantal herhalingen
Push-ups 10
Squats 15
Plank 30 seconden
Jumping jacks 20
Lunges 10 per been
Buikspieroefeningen 15

Onthoud dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en op je eigen tempo te werken. Als je het moeilijk vindt, verlaag dan het aantal herhalingen of neem meer rust tussen de sets.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.