6 makkelijke stappen voor de perfecte contouren en highlights

MMalou 19 september 2023 21:26

Contouren en highlights kunnen een game-changer zijn in je make-up routine. Het kan je gezicht verfijnen en je beste kenmerken naar voren halen. Maar, het kan ook intimiderend zijn als je een beginner bent. Geen zorgen, we hebben 6 makkelijke stappen voor je samengesteld om de kunst van het contouren en highlighten onder de knie te krijgen.

Stap 1: Bepaal je gezichtsvorm

Elke gezichtsvorm heeft zijn eigen contouren en highlights nodig. Rond, ovaal, vierkant, hartvormig, elk heeft zijn eigen technieken. Bestudeer je gezicht goed in de spiegel om je gezichtsvorm te bepalen.

Stap 2: Kies de juiste producten

Voor contouren heb je een product nodig dat twee tinten donkerder is dan je huidskleur. Voor highlights kies je een product dat twee tinten lichter is.

Stap 3: Start met contouren

Begin met het aanbrengen van de contour op de plaatsen waar je schaduw wilt creëren. Dit kunnen je jukbeenderen, je voorhoofd, je neus en je kin zijn.

Stap 4: Voeg highlights toe

Breng de highlight aan op de plaatsen waar je wilt oplichten. Dit zijn meestal de plekken waar het licht natuurlijk op je gezicht valt, zoals je neusbrug, je jukbeenderen, je voorhoofd en je kin.

Stap 5: Blend, blend, blend

Het blenden is een cruciale stap. Zorg ervoor dat er geen harde lijnen zijn tussen de contour en de highlight. Je wilt een natuurlijke overgang.

Stap 6: Zet de make-up vast

Gebruik een setting spray of poeder om de make-up vast te zetten. Dit zorgt ervoor dat je make-up de hele dag blijft zitten.

Tabel: Producten voor contouren en highlights

Product Merk Prijs
Contour palette NYX €18,99
Highlighter stick Maybelline €14,99
Blending brush Real Techniques €9,99
Setting spray Urban Decay €33,00

Met deze stappen en de juiste producten ben je klaar om te contouren en te highlighten als een professional.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.