6 essentiële tips voor het kiezen van de juiste oogschaduw

MMalou 20 oktober 2023 07:11

Het kiezen van de juiste oogschaduw kan soms voelen als het vinden van een naald in een hooiberg. Er zijn zoveel kleuren, texturen en merken om uit te kiezen dat het overweldigend kan zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben 6 essentiële tips verzameld die je zullen helpen de perfecte oogschaduw te vinden en je ogen te laten stralen.

1. Kies op basis van je huidskleur

Bij het kiezen van oogschaduw is het belangrijk om rekening te houden met je huidskleur. Over het algemeen geldt: bij een lichte huidskleur passen koele tinten zoals grijs en blauw, terwijl warme kleuren zoals goud en bronzen beter passen bij een donkere huidskleur.

2. Houd rekening met je oogkleur

Je oogkleur speelt ook een grote rol bij het kiezen van de juiste oogschaduw. Voor bruine ogen zijn bijna alle kleuren geschikt, maar vooral goudtinten en paars laten je ogen echt opvallen. Voor blauwe ogen zijn oranje en perzikkleurige tinten ideaal.

Hier is een handige tabel om te bepalen welke kleuren het beste bij je oogkleur passen:

Oogkleur Beste oogschaduw kleuren
Bruin Goud, paars, groen
Blauw Oranje, perzik, warm bruin
Groen Paars, roze, bruin
Grijs Zilver, zwart, paars

3. Experimenteer met verschillende texturen

Oogschaduw komt in vele texturen, van mat en satijn tot glitter en metallic. Probeer verschillende texturen uit om te zien welke het beste bij je passen. Matte kleuren zijn bijvoorbeeld geweldig voor overdag, terwijl glinsterende tinten ideaal zijn voor een avondje uit.

4. Kies voor kwaliteit

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor goedkopere merken, maar bij oogschaduw is kwaliteit echt belangrijk. Goedkope oogschaduw kan vaak vlekkerig en moeilijk aan te brengen zijn, terwijl kwaliteitsoogschaduw een gelijkmatige en langdurige dekking biedt.

5. Overweeg een pallet

Een oogschaduw pallet kan een geweldige investering zijn, vooral als je nog aan het experimenteren bent met verschillende kleuren en texturen. De meeste pallets bieden een mix van kleuren die goed bij elkaar passen, waardoor je gemakkelijk verschillende looks kunt creëren.

6. Doe onderzoek

Er zijn talloze online bronnen beschikbaar die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste oogschaduw. Blogs, tutorials en beoordelingen kunnen je een idee geven van wat werkt voor mensen met een vergelijkbare huidskleur en oogkleur als de jouwe.

Het kiezen van de juiste oogschaduw hoeft geen stressvolle taak te zijn. Met deze tips en een beetje oefening, zul je al snel de perfecte oogschaduw vinden die je ogen laat stralen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.