5 natuurlijke gezichtsmaskers die je thuis kunt maken

SSabine 4 augustus 2023 16:48

Niets geeft je huid een snelle opkikker zoals een goed gezichtsmasker. En wat is er beter dan je eigen natuurlijke gezichtsmaskers maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt liggen? Het is niet alleen leuk en gemakkelijk, maar het kan ook helpen om je huid te voeden, te hydrateren en te verjongen.

Hier zijn vijf eenvoudige recepten voor natuurlijke gezichtsmaskers die je thuis kunt maken.

1. Honing en havermout masker

Honing is een natuurlijk antibacterieel middel dat kan helpen bij het bestrijden van acne, terwijl havermout de huid kan kalmeren en roodheid kan verminderen.

  • Ingrediënten: 2 eetlepels honing, 1 eetlepel havermout
  • Hoe te bereiden: Meng de ingrediënten tot een gladde pasta. Breng het aan op je gezicht en laat het 15-20 minuten intrekken. Spoel af met warm water.

2. Banaan en yoghurt masker

Banaan is rijk aan kalium en vitamine E, die helpen om de huid gehydrateerd en verzorgd te houden. Yoghurt bevat melkzuur, dat als een natuurlijke exfoliant werkt.

  • Ingrediënten: 1 rijpe banaan, 2 eetlepels yoghurt
  • Hoe te bereiden: Prak de banaan en meng het met de yoghurt. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 20 minuten intrekken. Spoel af met koud water.

3. Avocado en olijfolie masker

Avocado is rijk aan gezonde vetten en vitamine E, die de huid kunnen voeden en hydrateren. Olijfolie heeft antioxidanteigenschappen die de huid kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen.

  • Ingrediënten: 1 rijpe avocado, 1 eetlepel olijfolie
  • Hoe te bereiden: Prak de avocado en meng het met de olijfolie. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Spoel af met warm water.

4. Komkommer en aloë vera masker

Komkommer heeft een kalmerend effect op de huid, terwijl aloë vera hydraterende en anti-inflammatoire eigenschappen heeft.

  • Ingrediënten: 1 komkommer, 1 eetlepel aloë vera gel
  • Hoe te bereiden: Pureer de komkommer en meng het met de aloë vera gel. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Spoel af met koud water.

5. Eiwit en citroen masker

Eiwit kan helpen om de poriën te verkleinen en overtollige olie te verwijderen. Citroen heeft antibacteriële eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van acne.

  • Ingrediënten: 1 eiwit, het sap van een halve citroen
  • Hoe te bereiden: Klop het eiwit op en voeg het citroensap toe. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 10-15 minuten intrekken. Spoel af met warm water.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen een andere huidtype heeft, dus wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Probeer verschillende maskers uit en kijk welke het beste voor jouw huid werkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.