4 technieken voor het behoud van gekleurd haar

MMalou 28 december 2023 07:07

Elke keer dat je je haar kleurt, is het een sprong in het diepe. Je investeert niet alleen je tijd en geld, maar ook je hoop op de perfecte look. Het is daarom essentieel om te weten hoe je de kleur kunt behouden en je gekleurde haar in topconditie kunt houden. Hier zijn vier technieken die je helpen om je gekleurde haar te behouden.

1. Kies de juiste producten

Het kiezen van de juiste producten is de eerste stap naar het behoud van je gekleurde haar. Niet alle shampoos en conditioners zijn geschikt voor gekleurd haar. Producten die sulfaten en alcohol bevatten, kunnen de kleur vervagen en het haar uitdrogen. Kijk voor producten die speciaal zijn ontworpen voor gekleurd haar. Deze producten bevatten ingrediënten die de kleur beschermen en behouden, zoals keratine en arganolie.

2. Beperk blootstelling aan hitte en zon

Hitte en zon kunnen je gekleurde haar beschadigen en de kleur doen vervagen. Probeer hitte-stylingtools, zoals stijltangen en haardrogers, zo min mogelijk te gebruiken. Als je ze toch moet gebruiken, gebruik dan altijd een hittebeschermend product. Vermijd ook direct zonlicht zoveel mogelijk. Draag een hoed of sjaal als je buiten bent of gebruik haarproducten met UV-bescherming.

3. Hydratatie is de sleutel

Gekleurd haar heeft de neiging uit te drogen, wat kan leiden tot dofheid en kleurverlies. Het is daarom belangrijk om je haar regelmatig te hydrateren. Gebruik een diep hydraterende conditioner na elke wasbeurt en overweeg eens per week een haarmasker te gebruiken.

4. Beperk het wassen van je haar

Elke keer dat je je haar wast, spoel je een beetje kleur uit. Probeer je haar zo min mogelijk te wassen. Als je haar snel vet wordt, overweeg dan een droogshampoo te gebruiken.

Producten Voordeel
1 Shampoo voor gekleurd haar Beschermt de kleur, droogt het haar niet uit
2 Conditioner voor gekleurd haar Neemt droogheid weg, behoudt kleur
3 Hittebeschermend product Beschermt tegen hitte van stylingtools
4 Haarproducten met UV-bescherming Beschermt tegen de zon
5 Diep hydraterende conditioner Houdt het haar gehydrateerd, behoudt kleur
6 Haarmasker Geeft diepe hydratatie, behoudt kleur
7 Droogshampoo Zorgt dat je minder vaak hoeft te wassen, behoudt kleur

Deze technieken voor het behoud van gekleurd haar helpen je om je haarkleur levendig en gezond te houden. Onthoud dat elke haarsoort uniek is, dus het kan een beetje experimenteren vereisen om te zien wat voor jou het beste werkt. Met de juiste zorg en aandacht kan je kleur zo lang mogelijk meegaan, zodat je kan blijven genieten van je prachtig gekleurde lokken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.