4 makkelijke manieren om van wallen onder de ogen af te komen

SSabine 18 september 2023 18:52

Als je wallen onder je ogen hebt, weet je maar al te goed hoe vervelend dat kan zijn. Maar wees gerust, er zijn eenvoudige manieren om deze ongewenste gasten te verminderen. In dit artikel delen we vier makkelijke methodes die je kunt toepassen in je dagelijkse routine.

Oogcrème gebruiken

De eerste methode is misschien wel de bekendste: het gebruik van oogcrème. Er zijn tal van oogcrèmes op de markt die beweren de wallen onder de ogen te verminderen. Kies voor een crème met ingrediënten zoals cafeïne en retinol. Deze stoffen kunnen helpen bij het verminderen van wallen door de huid rond de ogen te verstrakken en te verhelderen.

Oefeningen en gezichtsmassage

Oefeningen en gezichtsmassage kunnen ook helpen de wallen onder je ogen te verminderen. Deze technieken kunnen de bloedcirculatie verbeteren en vocht ophoping, wat vaak de oorzaak is van wallen, verminderen. Een paar minuten per dag besteden aan deze oefeningen kan al een groot verschil maken.

Hier zijn enkele oefeningen die je zelf kunt doen:

  1. Oogrollen: Rol je ogen zowel met de klok mee als tegen de klok in. Doe dit tien keer per dag.
  2. Knipperen: Knipper snel met je ogen gedurende 20 seconden. Rust even uit, en herhaal dit drie keer.
  3. Focussen: Houd je duim op armlengte afstand en focus erop. Beweeg je duim langzaam naar je neus en blijf focussen. Doe dit vijf keer.

Voedingsaanpassingen

Je dieet kan ook invloed hebben op de wallen onder je ogen. Te veel zout kan bijvoorbeeld leiden tot vochtophoping en dus ook wallen. Probeer de hoeveelheid zout in je dieet te verminderen en vervang het door voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K en antioxidanten, zoals fruit en groenten.

Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende water te drinken. Vocht helpt de huid gehydrateerd te houden en kan vochtophoping onder de ogen verminderen.

Voldoende slaap

Een gebrek aan slaap is een bekende oorzaak van wallen onder de ogen. Zorg ervoor dat je elke nacht voldoende slaap krijgt om je huid gezond te houden. Probeer elke nacht zeven tot acht uur slaap te krijgen voor de beste resultaten.

Het volgen van deze vier methodes kan je helpen de wallen onder je ogen te verminderen. Vergeet niet dat iedereen anders is, en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Het belangrijkste is om consistent te zijn in je huidverzorgingsroutine en gezonde levensstijlgewoonten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.